Tri horoskopska znaka koja NAJVIŠE LAŽU, prema mišljenju astrologa
Laganje ne mora uvek da predstavlja lošu nameru, već se često povezuje s načinom razmišljanja, komunikacijom i emocionalnim reakcijama.
21.12.2025. 13:30
Ove starinske oblande se jednostavno tope u ustima. Brzo i lako se prave, a recept možete modifikovati prema vašim afinitetima. Ako volite, u fil za oblande možete dodati orahe, suvo grožđe..
Starinske oblande, foto: Creative Family/Shutterstock
06.07.2021.|09:35
Oblande su dobro rešenje kad želite da brzp spripremite nešto slatko. Iako se po ovom receptu fil dosta dugo kuva, nakon toga jedini posao je da namažete oblande i ostavite ih da odstoje. Ako volite, u fil za oblande možete dodati orahe, suvo grožđe, lešnike...
Sastojci:
1,5 l mleka
1 kg šećera
100 gr margarina
50 gr čokolade
2 kašike kakaa
pakovanje oblandi
Priprema:
Mleko i šećer staviti u dublju posudu da se kuva, pojačati da provri i paziti da ne iskipi. Smanjiti temperaturu da fil lagano vri i povremeno mešajte da ne zagori. Kad vam odgovara gustoća fila dodajte margarin, čokoladu i kakao, pa neka se kuva još 5 minuta da se sjedini. Vreme potrebno da se fil zgusne je oko 2 sata, iako zavisi od mleka i temperature na kojoj kuvate. Fil je gotov kada izvadite malo na tacnu, a smesa se razdvaja kada prođete kašikom kroz nju. pišu Vjesti.me
Oblandu staviti na radnu površinu i premazati toplim filom pa preko fila staviti sledeću i tako mazati dok se ne potroši fil. Oblandu prekriti papirom, staviti nešto ravno (na primer, pleh) preko papira i nešto teško da se bolje spoji. Ostaviti da odstoji nekoliko sati.
Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.