Šta sve možete ljuštilicom za voće i povrće

Mnogi od nas onu spravicu za guljenje voća i povrća koriste samo i isključivo u te svrhe: za guljenje krompira, jabuka, šargarepe… Ali, ta skromna spravica moža da vam bude više nego korisna za razne posliće u kuhinji, naravno ukoliko znate da je koristite na pravi način.

Evo super trikova pomoću kojih ćete iskoristiti ovu spravicu na najbolji mogući način.

Za rezanje sira. Ako nemate poseban nož kojim sir možete iseći na tanke trakice u tom slučaju slobodno upotrebite spravicu za guljenje krompira i drugog povrća. Pomoću nje ćete iseći sir savršeno da ukrasite testeninu ili rižoto.

Trakice ili špagete od povrća. Sveže povrće poput šargarepe, krastavaca ili tikvica isecite na tanke, tanke trakice za salatu ili neki sveži prilog, a možete napraviti i sveže špagete od povrća.

Pratite nas i na Viber-u!

Nasecite tanko korice citrusa. U kolačima ili kao ukras u koktelima korica limuna ili narandže uvek dobro dođe, ali ako se tanko, tanko naseče. U tome će vam sigurno pomoći spravica za guljenje povrća.

Ukrasi od čokolade. Ako želite ukrasiti tortu ili kolače koje ste napravili, a niste preterano vični u tome, pomoću guljača napravite divne čokoladne uvojke koji će biti divna dekoracija i neće vam biti potrebno ništa drugo. Pazite samo da je čokolada na sobnoj temperaturi, jer ukoliko je previše hladna uvojci će pucati.

Za mazanje putera. Ako ste zaboravili na vreme izvaditi puter iz frižidera i imate poteškoća da ga namažete na hleb, uzmite guljač i napravite nekoliko tankih trakica putera koje će vam olakšati mazanje.

Uklonite tvrda vlakna sa stabljike celera. Na stabljikama celera postoje tvrda vlakna koja nisu ni malo ugodna za konzumaciju, a njih ćete najlakše skinuti upravo sa spravicom za guljenje povrća. Na taj način skinućete samo vlakna a hrskavi, ukusni deo celera će ostati netaknut.

Izvor: lifepress