Ovaj recept vam može poslužiti kao sjajna opcija kad želite da pojedete nešto tečno, ali da vas ujedno i osveži i okrepi.

Odličan je za letnje dane jer ne zahteva čak ni da uključite šporet.

Hladne supe idealne su za vrućinu, a aromu im daje krastavac. Samo smutite, začinite i uživajte u ukusu.

Sastojci:

  • 2 krastavca
  • 150 grama grčkog jogurta
  • 1 limun ili limeta
  • 2 grančice nane
  • vezica vlašca
  • malo mirođije


Priprema:
  • Krastavac prvo nasecite, pa ubacite u blender ili secka s jogurtom i sokom od limuna ili limete koji ste nacedili. Dodajte nanu, mirođiju i vlašac.
  • Mešajte do glatke smese.
  • Sipajte u tanjir, pa pospite sitno iseckanim krastavcem i ostatkom vlašca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.