Sastojci

  • 500 g tankih kora
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 krompira
  • 400 g šampinjona
  • 3 kašike ulja
  • so
  • biber
  • suvi začin


Za premaz kora:
  • 300 ml kisele vode
  • 100 ml ulja


Priprema

U zagrejano ulje (3 supene kašike) stavite crni luk i pržite. Dodati kafenu kašičicu soli i propržite crni luk par minuta.

Potom dodajte dva narendana krompira (na krupnije rende) srednje veličine pa promešati. Zatim dodajte naseckane šampinjone, pobiberite i dodajte kašičicu suvog začina. Napravite mešavinu od kisele vode i ulja, dobro promešajte.

Nauljite tepsiju, poređajte kore kao na snimku, pa premažite pripremljenom mešavinom. Filujte burek, ređajte kore, premažite mešavinom za premaz, zatim ponovo filujte i tako u krug dok se sav materijal ne potroši.

Ubacite burek u prethodno zagrejanu rernu na 180°C i pecite 30-35 min. Kada je burek pečen, isecite ga i služite. Prijatno!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.