Sočne tulumbe za sve sladokusce!
Baka Jela je pripremila najbolji recept za poslasticu u kojoj uživaju baš svi!
Potrebno je:
200 gr brašna
250 ml. vode
5 jajeta
limun
50 ml ulja
500 ml ulja (za prženje)
Sirup:
500 g šećera
250 ml vode
2 vanilin šećera
limun
Priprema:
Sipajte šećer u šerpu i dodajte 300 ml vode i isečen limun. Kada provri dodajte 2 vanilin šećera. Ostavite 2-3 minuta pa isključite. U drugu šerpu sipajte 250 ml vode i 50 ml ulja. Kada provri, sipajte brašno i mešajte.
U mikser stavite prohladjeno testo i dodajte jedno po jedno jaje da testo bude bez grudvica i malo redje. Ulje sipajte u veću šerpu i špricem ubacujte testo. Ulje mora da bude mlako. Kako se ulje greje tulumbe počinju da rastu i same da se okreću u šerpi. Nakon što porumene izvadite rešetkom i stavljajte u sirup. Drugu turu stavljati u ulje ali ulje isključite bar 5 minuta da bi se ohladilo i tako do kraja.
Izvor: Bakina kuhinja