Potrebno je:

600 gr jabuka

malo cimeta

3 pudinga

750 ml. mleka

šećer za puding

2 kašike meda

2 vanilin šećera za puding

1/2 kg. kora

ulje

Priprema:

Skuvati puding sa šećerom i vanilin šećerom i prohladiti.

Jabuke očistiti i izrendati.

Dodati 2 kašike meda i malo cimeta.

Pleh podmazati pa staviti 1 koru pouljiti , pa drugu pa pouljiti i premazati jabukama. Tako pola kora.

U sredinu staviti sav puding i rasporediti. Zatim opet kore ulje i jabuke. Na svaku drugu koru stavite jabuke.

Završite sa dve prazne kore samo ih premažite uljem. Isecite oštrim nožem na kocke i pecite oko 50-55 min na 180 stepeni C.

Pospite prah šećerom po želji.

Pita je sočna i fina. Vadite je iz pleha kad se prohladi.

Izvor: bakina kuhinja

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.