Nijedna slava ili praznici ne mogu da se zamisle bez ruske ili mimoze, a u nastavku teksta saznajte koja je super zamenu za ove salate. Ukrasite vašu slavsku trepzu predjelom kojem neće odoleti nijedan gost. Isprobajte recept za slavsku salatu sa cveklom i ribom za koju će vam trebati pola sata za pripremu, pa možete da spremate tik pred veselje. Ova salata sa cveklom i ribom ne samo da je ukusna, već i predivno izgleda.

Sastojci:

1 cvekla

1 šargarepa

350 g fileta ribe po želji

1 crni luk

1 limun

2 topljena sira

100 g tvrdog sira

orasi po ukusu

majonez

Recept za slavsku salatu sa cveklom i ribom:

Filete ribe ispržite, a cveklu i šargarepu skuvajte. Zatim povrće i ribu iseckajte, kao i crni luk. Crni luk prelijte sokom od limuna. Počnite da pravite slavsku salatu tako što ćete na dno dekorativne tacne da poređate ribu, pa preko luk i šargarepu. Preko premažite malo majoneza ili ga sipajte u kesu za zamrzivač i istisnite ga tako da napravite "mrežu". Topljeni sir stavite u zamrzivač, pa ga izrendajte preko majoneza i premažite majonezom ili napravite "mrežu", a onda pospite mlevenim orasima. Opet ide majonez, pa cvekla koju ćete posoliti. Napravite "mrežu" od majoneza, pa pospite rendanim sirom. Slavska salata sa cveklom i ribom je gotova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.