Recept za domaću pitu sa PEČENICOM I TOPLJENIM SIROM: Pravi se za tili čas, a polizaćete prste koliko je dobra

Probajte brzu pitu od gotovih kora sa topljenim sirom i pečenicom koja će da vas oduševi. Pravi se izuzetno lako, a biće ujedno sočna i hrskava, tako da niko neće moći da joj odoli.

Izvor: Žena Blic/Marija Brčić  |  
Ilustracija Foto: ltummy/Shutterstock
Ilustracija Foto: ltummy/Shutterstock
.

Pita je odlična za predjelo i kada su slave ili proslave rođendana, a idealna je i za brzu večeru kada želite da obradujete svoje ukućane.

Sastojci:

  • jajeta
  • šolja mleka
  • kesica praška za pecivo
  • šolja ulja
  • pakovanje topljenog sira
  • pakovanje kora
  • 300 grama pečenice

Priprema:

U činiji pomešajte jaja, mleko, ulje i prašak za pecivo. Sve dobro umutite da dobijete glatku smesu. Uzmite jednu koru, malo je pospite dobijenim filom, pa preko nje stavite drugu koru i takođe je malo pospite smesom od jaja i mleka. Zatim u kraj ređajte zdenka sir presečen na pola, pa preko poređajte pečenicu. Pažljivo umotajte u rolat i stavite u podmazan pleh. Postupak ponovite dok ne utrošite sav materijal. Prelijte pite preostalim filomi pecite na 180 stepeni oko 20 minuta.