Rafaelo kuglice s jagodama - desert koji ćete praviti iznova i iznova... I nikad vam neće biti dosta!

Volite kokos, čokoladu i jagode? Ovog deserta vam nikad nećete biti dosta!

Ilustracija, foto: Lika Mostova/Shutterstock
Ilustracija, foto: Lika Mostova/Shutterstock

Ovaj genijalni recept za Rafaelo kuglice posebno jeinteresantan, jer u već poznati ukus, donosi moćan voćni preokret. Sa njim, nema greške!

Vreme pripreme: 30 minuta
Hlađenje: 60 minuta
Ukupno vreme: 90 minuta
Porcije: 10

Sastojci:

200 g naseckane bele čokolade

100 ml slatke pavlake

100 g kokosovog brašna

50 g krem sira

5 jagoda sredne veličine

50 g kokosovog brašna (za valjanje kuglica)

Priprema:

Jagode operite, očistite i naseckajte na sitne komade. Na srednje jakoj vatri zagrejte pavlaku za kuvanje do vrenja pa prelijte preko naseckane čokolade. Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.

Umešajte kokosovo brašno i krem sir i pokrijte plastičnom folijom. Smesu stavite u frižider na 1 sat. Kafenom kašičicom zahvatite smesu, spljoštite je i po sredini stavite komadić jagode. Rukama oblikujte kuglicu pa uvaljajte u kokosovo brašno.

Kuglice stavite u frižider, a izvadite ih 10 minuta pre posluživanja kako bi smekšale.

*Napomena: Poželjno je da jagode budu ohlađene kako ne bi puštale sok prilikom oblikovanja. Umesto jagoda možete koristi i drugo voće (maline, borovnice, kupine).

Izvor: Index.hr