Sastojci za Testo

4-5 jaja (zavisno od veličine)
4dl vode
300gr brašna
1dl ulja
oko 30gr margarina
1 kašičica šečera
1/2 soli
1 prašak za pecivo

Sastojci za krem

7dl mleka
7 kašike šećera
3 jaja
50gr margarina
7 kašika brašna
malo prah šećera
1 kesica vanilin šećera

Priprema

1. U šerpu sipajte vodu, ulje, margarin, šećer i so i stavite na vatru da provri. Kada provri, u smesu dodajte brašno sa praškom za pecivo.
Dobro varjačom promešajte dobijenu smesu tako da se dobije grudva testa. Sklonite sa vatre i u mlako testo dodajte jedno po jedno jaje i mutite (mikserom sa lopaticama za testo)

2. Kašičicom stavljajte testo na uljem podmazan pleh i pecite ga oko 30 min (bez otvaranja rerne). Pečene i ohlađene krofne presecite i punite kremom.

3. Za krem skuvajte 6 dl mleka sa šećerom i margarinom. Posebno umutite žumanca, dodajte brašno i 1 dl mleka pa dobro razmutite, dodajte u provrelo mleko i skuvajte krem neprestano mešajući.
Kada se krem zgusne, sklonite i u vruće umešajte šam od belanaca. Gotovim kremom punite krofne. Princes krofne pospite prah šećerom zamirisanim vanilom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.