Sastojci

  • 1/3 šolje ulja
  • 1/4 šolje meda
  • 1/4 šolje soja sosa
  • 1/4 šolje senfa
  • 1/4 šolje soka od limuna
  • 4 česnja belog luka,zgnječenog
  • 12 komada pilećih krila


Priprema

Za marinadu sve sastojke osim krila staviti u nemetalnu činiju i sjediniti.

Krilca očistiti i iskidati na komade.

vrh krila možete da ostavite ili da slkinete, po želji.

Piletinu stavite u marinadu, dobro izmešajte i ostaviti nekoliko sati u frižideru ili jos bolje, ostaviti preko noci.

Povremeno promešati.

Zagrijati rernu na 200 stepeni.

Tepsiju u kojoj ćete peći obložite aluminijskom folijom, pa stavite rešetku.

Na rešetku slagati marinirana krilca i pecite oko 45 minuta.

Svakih 15 minuta krilca okrenuti i premazivati marinadom.

Prijatno

Izvor: Coolinarka

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.