Sastojci
Za testo
300 g brašna
1 ½ dl mlake vode
20 g svežeg kvasca
2 kašičice maslinovog ulja
so
Za nadev
150 g sira gaude
1 konzerva tunjevine u komadima
2.5 dl paradajz pirea
origano
zelenih maslina s paprikom
Priprema
1. Izmrviti kvasac (umesto svežeg može se upotrebiti i 1 kesica suvog), dodati mlaku vodu, brašno, maslinovo ulje i so pa umesiti testo. Ako je pregusto, doliti još malo vode. Testo treba da bude glatko i ne sme da se lepi za ruke i činiju.
2. Na namašćen pleh prebaciti testo i rastanjiti ga. Ivice ostaviti malo deblje. Ostaviti da odstoji 15 minuta.
3. Za to vreme izrendati sir i iseći masline na kolutiće. Paradajz pire začiniti origanom.
4. Premazati testo paradajz pireom. Posuti ga sirom, poređati tunjevinu i masline. Posuti origanom.
5. Pica treba da odstoji oko deset minuta. Za to vreme zagrejati rernu na 200°C. Peći picu 20 minuta.
Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja,
stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.