PASTA KARBONARA na malo drugačiji način: Čuvene testenine obogatite belim mesom, ukus je neverovatan (RECEPT)

Predlažemo vam da klasično italijansko jelo, špagete karobonare, obogatite belim mesom.

Ilustracija Foto: Perachat/Shutterstock
Ilustracija Foto: Perachat/Shutterstock
.

Sastojci:

2 jajeta (sobne temperature)

1/2 šolje parmezana

2 kašike maslinovog ulja

150 g slanine

2 čena belog luka

1 pileća prsa bez kostiju i kože

230 g špageta

Priprema:

- Uključite vodu da provri i posolite je. Kad proključa dodajte špagete i skuvajte al dente (da ne budu skroz mekane).

- U maloj posudi umutite jaja, parmezan i 1 kašičicu bibera. Ostavite sa strane.

U tiganju propržite seckanu slaninu dok ne postane hrskava, a onda dodajte mleveni beli luk i pržite još minut, dva. Često mešajte.

- Izvadite slaninu i luk iz tiganja, a ako je potrebno dodajte još kašiku ulja. Ispržite piletinu koju ste isekli na kockice i koju ste posolili i pobiberili.

- Izvadite i belo meso iz tiganja i dodajte ga u posudu sa slaninom i lukom.

- U tiganj u kojem ste sve pržili stavite špagete, a u jaja koja ste umutili dodajte 2 kašike vode u kojoj su se kuvale špagete i sjedinite.

- Sipajte jaja u špagete i promešajte. Ako je potrebno dodajte još malo vode u kojoj su se kuvale špagete.

- Tako kuvajte samo nekih 2-3 minuta, jer jaja ne bi trebalo da se stegnu.

- Dodajte piletinu i slaninu i promšejate, pa služite, piše Stvar ukusa.