Sastojci:

500 grama paste fetućini
2 1/2 šolje pavlake za kuvanje
1/2 šolje soka od limuna 

8 kašika putera 
2 šolje parmezana 
2 kaššičice rendane kore limuna
prstohvat rendanog oraščića

So i belibiber po ukusu

Priprema:

1. Testeninu stavite u ključalu posoljenu vodu i kuvajte dok ne omekšaju, povremeno mešajući, oko 4 minuta. Nakon toga ih procedite.

2. Pomešajte u velikom tiganju 2 šolje pavlake za kuvanje i sok od limuna, dodajte puter i mešajte na umerenoj vatridok se puter ne otopi. Mešajte povremeno i kuvajte oko 3 minuta. Sklonite sa ringle.

3. Dodajte sosu kuvanu pastu i promešajte. Dodajte preostalu pavlaku  i parmezan, a zatim i limunovu koru, oraščić, so i beli biber. Mešajte testeninu sa sosem na umerenoj vatri dok se sos ne zgusne, oko jedan minut. 

Izvor: stvarukusa

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.