Sastojci:
500 grama paste fetućini
2 1/2 šolje pavlake za kuvanje
1/2 šolje soka od limuna
8 kašika putera
2 šolje parmezana
2 kaššičice rendane kore limuna
prstohvat rendanog oraščića
So i belibiber po ukusu
Priprema:
1. Testeninu stavite u ključalu posoljenu vodu i kuvajte dok ne omekšaju, povremeno mešajući, oko 4 minuta. Nakon toga ih procedite.
2. Pomešajte u velikom tiganju 2 šolje pavlake za kuvanje i sok od limuna, dodajte puter i mešajte na umerenoj vatridok se puter ne otopi. Mešajte povremeno i kuvajte oko 3 minuta. Sklonite sa ringle.
3. Dodajte sosu kuvanu pastu i promešajte. Dodajte preostalu pavlaku i parmezan, a zatim i limunovu koru, oraščić, so i beli biber. Mešajte testeninu sa sosem na umerenoj vatri dok se sos ne zgusne, oko jedan minut.
Izvor: stvarukusa
Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja,
stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.