PALAČINKE NA DRUGAČIJI NAČIN: Omiljenu poslasticu SADA ĆETE VOLETI JOŠ VIŠE! (RECEPT)
Donosimo vam pomalo neuobičajen recept za ukusne palačinke. U testo se dodaje kakao, a čaroliju ukusa ovoj poslastici daju orašasti plodovi dok listovi nane i bobičasto voće daju osvežavajuću aromu.
Sastojci:
· 2 jaja
· 125 g brašna
· kakao
· četvrtina kašike soli
· 250 ml mleka
· 50 g maslaca
· Kašika maslaca (za lim za pečenje)
Čokoladna krema
- 200 g čokolade
- 30 g šećera
- 150 ml mleka
- 50 ml pavlake
- 30 g maslaca
Za dekoraciju:
- malo nane i malina (možete koristiti i borovnice, kupine, ribizle...)
Priprema:
- Pomešajte u posudi jaja s brašnom, kakaom i soli, pa dodajte mleko i umutite smesu.
- U loncu rastopite maslac, dodajte u smesu i nastavite da mutite dok ne nestanu grudvice.
- U tiganj koji ste ugrejali na srednje jakoj vatri stavite kašiku maslaca, dodajte malo testa, dobro rasporedite i, kad počnu da izlaze mehurići, preokrenite da se ispeče I sa druge strane.
- Ponavljajte postupak dok ne ispečete svu smesu.
Krema:
- Otopite čokoladu na laganoj vatri uz često mešanje.
- U malom loncu zagrejte mleko, pavlaku i šećer. U mjeko dodajte čokoladu i lagano mešajte, ostavite da prokuva nekoliko sekundi.
- Sklonite sa vatre i dodajte maslac malo po malo uz stalno mešanje, sve dok ne dobijete homogeny krem.
- Palačinke filujte čokoladnom kremom, ukrasite naseckanim orašastim plodovima, dodajte listiće nane i malo malina.