Ovako se prave najbolje pohovane šnicle! Spolja HRSKAVE, unutra MEKANE

Pohovanje često ume da bude problem. Isprobajte ovaj recept baka Jele i nećete zažaliti. Pun pogodak.

Ko ih ne voli, foto: Bakina kuhinja
Ko ih ne voli, foto: Bakina kuhinja
.

Potrebno je:

pileće šnicle
3-4 jaja
4 kašike belog brašna
3 kašike rendanog kačkavalja
4-5 kašika prezli
3 kašike sojinih pahuljica
kesica kubeta sa ukusom piletine
kašičica mlevene crvene paprike
so, biber
ulje

Priprema:

Šnicle iseći na tanko pa ih još malo nožem proseći i posoliti. Umutiti jaja. U činiju sipati belo brašno, kačkavalj, prezle, sojine pahuljice, izmrvljene kubete (izlupati ih oklagijom), mlevenu papriku i sve dobro promešati. Po želji dodati biber, sve dobro izmešati.

Svaku šniclu uvaljati u mešavinu, zatim u jaja, pa u mešavinu, još jednom u jaja i mešavinu, te ređati na poslužavnik.

Pržiti u dubokom ulju po 2-3 minuta sa svake strane i vaditi na papirne ubruse da upiju višak masnoće.

.

Izvor: bakina kuhinja