Sastojci:

  • 1 kg malina
  • 250 g trešanja
  • Šećer


Priprema:

Operite voće i izvadite koštice iz trešanja. Pomešajte ih i izgnječite. Posudu poklopite i pustite da stoji 24 sata, a zatim sve prebacite u cediljku i ostavi neko da još malo odstoji, kako bi se ocedio sav sok.

U njega dodajte šećer po ukusu. Stavite na vatru, sačekajte da proključa, a zatim smanjite temperaturu i kuvajte još nekoliko minuta. Obavezno kašikom skidajte penu koja će se pojaviti na površini tečnosti, piše Gastro.24sata.hr

Sirup ponovno procedite, ohladite i prelijte u čistu flašu sa poklopcem. Najbolje je sok čuvati na hladnom mestu i popiti što pre, jer u njemu nema konzervanasa, pa se može pokvariti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.