Kao glavni razlog što treba izbegavati kombinaciju paradajza i krastavca navodi se i činjenica da je vreme varenja veoma različito za ove dve vrste povrća. Tačno je, paradajz je bogatiji vlaknima nego krastavac, pa se sporije vari. Ova kombinacija u jednoj salati dovodi do uništavanja vitamina C u paradajzu. Takođe , ovo povrće nema jednako vreme varenja, pa kada se uzimaju u isto vreme, postoji velika mogućnost da dođe do fermentacije u želucu, što kasnije može da izazove bolove, grčeve i nadutost. Zato nutrcinosti savetuju da zaboravimo omiljenu nam šopsku salatu i da u paradajzu i krastavcu uživamo, ali samo odvojeno.

Ako imate osetljiv stomak, pratite kako vaš organizam reaguje nakon što pojedete grčku salatu. Ukoliko vašoj probavi ne smeta kombinacija krastavca i paradajza, nemate nadimanje stomaka ili gasove, onda slobodno uživajte u omiljenoj kombinaciji paradajza i krastavca, prenosi lepaisrecna.mondo.rs.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.