Nije samo za kačenje: Evo čemu još služi rupa na drškama tiganja i šerpi

Ako ste mislili da postoji samo jedan odgovor i da rupe na drškama tiganja i šerpi imaju samo jednu svrhu, niste bili u pravu.

Foto: paullos/Shutterstock
Foto: paullos/Shutterstock
.

Dakle, ove rupe postoje kako bi se posuđe u kom pripremamo, tačnije kuvamo ili pržimo hranu, posle upotrebe i pranja okačilo na za to predviđeno mesto i što bolje ocedilo. Ali Housediver prenosi da postoji još jedna, daleko praktičnija namena.

Profesionalni kuvari, ali i iskusne domaćice ovu rupu koriste kao držač za varjače. To im u velikoj meri olakšava pripremu hrane, jer pribor čini konstantno dostupnim i ujedno smanjuje mogućnost prljanja površine šrporeta i kapanja tečnosti sa varjače po drugim radnim elementima u kuhinji, pa čak i po podu.

Foto: Marina Lohrbach/Shutterstock
Foto: Marina Lohrbach/Shutterstock
.

Ako do sada niste, ovu caku isprobajte što pre, oduševiće vas!