Neprijatne mirise zagorelog ručka uklonite pomoću OVIH JEDNOSTAVNIH TRIKOVA

Ukoliko vam se dogodi, da zbog trenutka nepažnje vaš ručak zagori, neprijatne mirise možete ukloniti sredstvima koje već imate u kuhinji.

Foto: Nicoleta Ionescu/Shutterstock
Foto: Nicoleta Ionescu/Shutterstock
.

Uklonite ostatke hrane

Nikako nemojte izbaciti ostatke hrane u kantu za smeće i zaboraviti na njih, jer će se njihov neugodni miris i dalje širiti po vašem domu. Umesto toga ubacite ih u plastičnu kesu, zavežite i odmah iznesite napolje.
Otvorite prozore i vrata Jedan od najlakših i najbržih načina da se rešite neugodnog mirisa je da otvorite prozore i vrata kako bi ga sveži vazduh neutralisao. I ostavite najmanje pola sata da se izluftira.

Upalite ventilator

Kako bi sveži vazduh što brže cirkulisao kroz vaš dom, odmah pored prozora ili vrata stavite ventilator (ili više njih, ako imate). Uključite ih na najveću brzinu. Ako imate aspirator u kuhinji, upalite i njega.
Rerna

Zagrejte rernu na 100 stepeni. Dno tepsije prekrijte aluminijskom folijom i na nju stavite kašiku putera, malo cimeta i šećera. U rernu stavite tepsiju i isključite je. Nakon tri sata izvadite tepsiju. Neugodni miris će nestati, a kuća će mirisati kao da ste upravo ispekli neki ukusni kolač, preporučuje zenasamja.me.
Osvježivač vazduha u spreju.

Ako neko od vaših članova porodice nije alergičan, po kuhinji našpricajte malo osveživača vazduha. Vodite računa da ne preterate, jer velika količina može pojačati neugodni miris.

Limun

U prokuvanu vodu dodajte limun koji ste isekli na kriške. Smanjite temperaturu i ostavite da kuva tridesetak minuta.

Karanfilić

U prokuvanu vodu dodajte šaku karanfilića. Smanjite temperaturu i ostavite da kuva dvadesetak minuta.

Luk

Iseckajte jednu glavicu crvenog luka i stavite ga u ključalu vodu. Skinite šerpu sa šporeta, pa tečnost prespite u više plastičnih posuda. Zatim posude rasporedite svuda po kući. Ostavite preko noći. Neugodni miris će nestati do jutra.

Sirće i hleb

U šerpu naspite vodu, pa dodajte dve šolje sirćeta. Ostavite da proključa, smanjite temperaturu, pa ostavite još petnaestak minuta. Nekoliko komada belog hleba natopite ovom tečnošću i rasporedite po kući.

Soda bikarbona

U nekoliko posuda rasporedite polja šolje sode bikarbone i postavite ih na mesta gde se neugodni miris najviše oseća. Ostavite da deluje preko noći.

Napravite prirodni osveživač vazduha

U flašu sa raspršivačem stavite jednake količine soka od limuna i vode. Pošpricajte svuda po kuhinji i neugodni miris će ubrzo nestati.

Izvor: Magazin.novosti