
Šta to POSLEDNJI BROJ U GODINI ROĐENJA OTKRIVA o vama
U kojoj godini ste rođeni? Poslednji broj u godini vašeg rođenja navodno može da otkrije dosta toga o ličnosti osobe, njenim navikama, ali i brojnim drugim stvarima.
19.8.2025. 19:30
Dobrodošli u nedelju francuske kuhinje! Nataša Aksentijević nam je danas spremala čuveni specijalitet Bujabes!
foto: Aleksandar Krstoviæ / Prva TV
15.07.2019.|15:10
Bouillabaisse (francuska supa)
Sastojci:
1 manji celer
2šargarepe
1srednja glavica crvenog luka
2sveža paradajza oljuštena (bez kožice)
2 g safran u prahu
4čena belog luka
4 dl belog vina
grančica svežeg ruzmarina
Brancin file 100g
Škampi 4 kom
Gambori 4 kom
Dagnje 100g (neočišćene)
Kamenice 100g (neočišćene)
Prstaci 100g (neočišćene)
Tost hleb
Priprema:
Izrendati povrće na krupno,staviti da se kuva(po mogućstvu u riblji fondu,mada moze i u vodu)dodati ribu i školje i začine.voditi računa da se ne prekuva. Služiti sa tostom.
Kalorije: 450 po porciji
Savet dana: ribu i rakove držati najviše dva meseca u zamrzivaču
Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.