Natašina škola kuvanja - Da li ste probali keftedes, grčke ćufte?
Nataša Aksentijević i dalje pravi grčke specijalitete. Znamo da mnogi koji često idu u Grčku ovaj specijalitet nisu probali. Pa vreme je!
Sastojci:
1 kg krompira,
juneće mleveno meso 500 gr
4 kriške hleba
1 jaje,
1 veza peršuna sitno seckano,
malo cimeta,
bibera, origana,
Malo nane sveže,so
Priprema:
Krompir izrendati. Zatim u krompir dodajte mleveno meso i hleb, dodajte začine i jaje, lepo izmešajte. Zagrejete ulje. Uzmete smesu u ruku, pa je stiskate (da izađe višak tečnosti), pa je na kraju oblikujete u valjak i stavite u ulju da se prži. Pustiti da se dobro zapeku sa donje strane pre nego što ih okrenete, od 7 do 10 minuta sa obe strane da se peku. Tako pečene izvadite na salvetu da se iscedi višak ulja.