Najukusniji domaći hleb: Gotov za manje od pola sata, a mekan kao duša (RECEPT)

Ispobajte najbolji recept za domaći hleb koji će oduševiti celu porodicu.

Foto:MaraZe/Shutterstock
Foto:MaraZe/Shutterstock
.

Kada smo dolazili kod bake u goste uvek smo se radovali domaćim kolačima i hlebu. Kada nam baka umesi hleb, i iznese vruć na sto, pa posluži da kajmakom i parajdzom, nije bilo osobe koja će odbiti. Sada zaboravite na pekaru i napravite pravi domaćinski hleb. Testo se lako meso, kratko morate da sačekate da odstoji i eto doručka ili večere.

Sastojci:

- 200 ml toplog mleka

- 200 ml tople vode

- 1 kašika šećera

- 1 kašičica soli

- 10 g suvog kvasca

- 600 g brašna

- 30 ml maslinovog ulja

- 1 jaje

Priprema:

- Mleko, vodu, šećer, so i kvasac pomešajte.

- Dodajte brašno, kratko zamesite, pa sipajte ulje.

- Umesite testo, pa još malo prelijte sa ulje i pokrijte providnom folijom.

- Ostavite da stoji 45-50 minuta na toplom mestu.

- Podelite testo na 2 dela.

- Oblikujte veknu, pa stavite na pleh obložen pek papirom.

- Malo savijte papir i onda stavite drugu veknu.

- Pokrijte krpom i ostavite još 20 , piše Stvar ukusa.