Najukusniji domaći hleb: Gotov za manje od pola sata, a mekan kao duša (RECEPT)
Ispobajte najbolji recept za domaći hleb koji će oduševiti celu porodicu.
Kada smo dolazili kod bake u goste uvek smo se radovali domaćim kolačima i hlebu. Kada nam baka umesi hleb, i iznese vruć na sto, pa posluži da kajmakom i parajdzom, nije bilo osobe koja će odbiti. Sada zaboravite na pekaru i napravite pravi domaćinski hleb. Testo se lako meso, kratko morate da sačekate da odstoji i eto doručka ili večere.
Sastojci:
- 200 ml toplog mleka
- 200 ml tople vode
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica soli
- 10 g suvog kvasca
- 600 g brašna
- 30 ml maslinovog ulja
- 1 jaje
Priprema:
- Mleko, vodu, šećer, so i kvasac pomešajte.
- Dodajte brašno, kratko zamesite, pa sipajte ulje.
- Umesite testo, pa još malo prelijte sa ulje i pokrijte providnom folijom.
- Ostavite da stoji 45-50 minuta na toplom mestu.
- Podelite testo na 2 dela.
- Oblikujte veknu, pa stavite na pleh obložen pek papirom.
- Malo savijte papir i onda stavite drugu veknu.
- Pokrijte krpom i ostavite još 20 , piše Stvar ukusa.