Najbolji recept za posni SLAVSKI KOLAČ: Mekan kao duša i neodoljivo ukusan - sigurno ćete ODUŠEVITI SVE GOSTE!

Slavlenje slave je jedinstven religijski običaj kojim porodica poštuje ne samo sveca i Crkvu, nego i svoje pretke.

Izvor: Blic Žena/Marija Brčić  |  
Ilustracija; Foto: nada54/Shutterstock
Ilustracija; Foto: nada54/Shutterstock
.

Ono što je zajedničko svim Srbima koji slave slavu su žito, slavski kolač, sveća i vino.

U nastavku teksta naučite recept za posni slavski kolač, koji će vam ispasti savršeno, čak iako ste početnik u kuhinji.

Sastojci:

1 kg oštrog brašna

450 ml vode

1 svež kvasac

100 ml ulja

4 kašičice šećera

2 kašičice soli

Priprema:

Sjedinite sve sastojke dodajući ih lagano dok testo ne postane glatko, a zatim ga ostavite da naraste. Premažite pleh uljem, zatim ga pospite brašnom u tankom sloju (poželjno je da bude okrugli pleh). Naraslo testo premesite na pobrašnjenoj površini, pa ga ubacite u pleh. Pogaču ostavite da naraste jedan sat, a zatim je ispecite u zagrejanoj rerni na 200°C. Ukrase za slavski kolač napravite po ovom receptu.