KREM-ČORBA s parmezanom: Ukus Italije u tanjiru probudiće sva vaša čula (RECEPT)

Ukus Italije u vrućem tanjiru, opčiniće vaša nepca!

Izvor: Nvosti/Život plus  |  
Foto: Chatham172/Shutterstock
Foto: Chatham172/Shutterstock
.

Potrebno je:

- 3 kuvana krompira

- 50 g margarina

- 20 g brašna

- 700 ml mleka

- 9 čenova belog luka

- 30 g parmezana

- so, biber

- muskatni orah

- malo ulja

Priprema:

U šerpi na umerenoj temperaturi otopite margarin, zatim dodajte brašno i mešajte otprilike jedan minut, dok se ne zgusne, ali bez grudvica. Sipajte mleko, mešajte dok smesa ne počne da ključa. Sklonite sa ringle, začinite po ukusu, dodajte krompir i beli luk prethodno propržen na malo ulja i ručnim blenderom sve ispasirajte. Na kraju dodajte rendani parmezan i promešajte. Čorba će biti izuzetno gusta, pa ukoliko želite ređu dodajte još mleka. Služite dok je topla.