Ako želite sočno mesi i kožicu da se lepi za prste, onda ga definitivno napravite na ovaj način. Neće vam biti potrebno puno namirnica, a barbikju sos možete da zamenite i nekim sosom po vašem izboru. Kao prilog služite krompir ili povrće, a može da se jede i samo sa salatom.

Sastojci:

- Pile od 2 kg

- 30-40 g putera

- So, biber

- roštilj sos (barbikju sos)

Priprema:

- Piletu isecite nogice, pa presecite kod trtice kraj i višak kože.

- Zatim presecite pile po dužini da dobijete 2 dela.

- Osušite pile ubrusima i premažite puterom, spoljašnju i unutrašnju stranu, kao i ispod kožice.

- Posolite i pobiberite sa obe strane i stavite na pleh obložen pek papirom.

- Pecite na 220°C oko 35 minuta.

- Zatim izvadite pile i premažite roštilj sosom (barbikju sos) i vratite u rernu na još 5 minuta.

- Premažite pile još dva puta i posle svakog premaza vratite u rerni na po 5 mintua.

- Pre služenja neka pile odmori 5-10 minuta, piše Stvar ukusa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.