Kako da vam PALAČINKE budu mekane i prozirne? Jedan TAJNI sastojak će ovu poslasticu učiniti neodoljivom!

Isprobajte recept za najukusnije palačinke.

Izvor: Magazin Novosti  |  
Ilustracija; Foto: Africa Studio/Shutterstock
Ilustracija; Foto: Africa Studio/Shutterstock
.

Iz bakine kuhinje stiže najbolji recept za palačinke.

Palačinke - sastojci:

2 jaja
malo soli
200 ml mleka
100 ml piva
100 ml ulja
200-250 gr brašna

Palačinke - priprema:

U činiju razbiti jaja, dodati soli pa izmutiti. Dodati ulje, mleko, pivo, pa izmutiti. Dodavati brašno i mutiti zicom da testo bude bez grudvica i retko. Sipati kutlačom u podmazan tiganj toliko da se može razliti. Peći kratko sa jedne i druge strane. Puniti po želji, mlevenim orasima, pekmezom, kremom, sirom...

Palačinke su mekane, prozirne, a ivice čipkaste.