Sezona kukuruza je već počela, a ako preferirate kuvani u odnosu na pečeni na grilu, imamo sjajan trik za vas. Na vama je samo da nabavite cele klipove kukuruza, a mi ćemo vam otkriti kako da ih spremite u kućnoj varijanti za bukvalno 10 minuta. Potrebne su vam dve neočekivane namirnice!
Ako i vi spadate u domaćice koje lako izgube živce kada kod kuće kuvaju kukuruz jer ceo proces traje previše dugo, onda sigurno ne znate za ovaj trik. Ne zna ga ni većina profi kuvara, zato nemojte da se obeshrabrite. Ova "caka" će vam značajno uštedeti vreme, a sam kukuruz će biti još ukusniji!
Evo šta treba da uradite... Prvo izlomite ili isecite klip kukuruza na komade, mogu i polovine. Stavite ih u šerpu, a zatim prelijte vodom. Kada voda proključa, sipajte čašu mleka u šerpu i dodajte komadić (veličine pola prsta) putera.
Pustite da sve provri oko 10 minuta, a zatim sklonite sa vatre. Na kraju posolite po ukusu, dodajte još neki začin ako volite "pikantno" i uživajte!
Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja,
stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.