Ključna stvar za čuvanje pečuraka jeste da pečurke ne perete dok se ne odlučite da ih spremate. Sveže neoprane pečurke stavite u papirnu kesu, a vrh kese zatvorite tako što ćete ga presaviti dva do tri puta, a potom kesu staviti u odvojeni deo u frižideru. Najbolje u fioku.

Kesa će apsorbovati svu vlagu iz pečuraka, pa one neće postati gnjecave i na njima se neće stvoriti buđ.

Najveće greške koje se prave kada se odlažu pečurke jesu odlaganje pečuraka u plastičnoj ambalaži, jer se one tada veoma lako pokvare.

Treba biti pažljiv, i pečurke nikako ne odlagati uz druge namirnice koje imaju jak miris ili ukus, jer će ga pečurke upiti poput sunđera i onda neće više biti ukusne.

Ukoliko ne planirate da pripremate pečurke duže od nedelju dana, stavite ih u zamrzivač.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.