Kad je vruće, važno je da se kolač brzo pravi i da osvežava kao ovaj sa kokosom i narandžom
Leto je, ali to ne znači da ćete se odreći deserta. Evo recepta za jedan lagani i osvežavajući sa kokosom i naradžom.
Kolaè sa kokosom i naradžom, foto: Bakina kuhinja
21.06.2021.|09:45
Podeli:
Potrebno je:
3 jaja
200 ml. jogurta
100 ml ulja
3 kašike šećera
100 gr brašna
100 gr griza
1 prašak za pecivo
70 gr kokosa
korica narandže
Za preliv:
200 gr šećera
2 vanilin šećera
sok od narandže
200 ml vode
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom dodati brašno i griz sa praškom za pecivo, ulje, kokos. korica narandže i jogurt. Sve izmešati. pleh manji podmazati uljem i posuti brašnom.
Izlitiu testo izravnati i peći na 200 stepeeni C oko 45 min. Dok se kolač peće napraviti preliv. U šerpu ubaciti šećer, vanilin šećer i sok narandže.
Pustiti da vri 5 min pa ohladiti. Pečen vruć kolač iseći na kocke i preliti . Ostaviti da upije i sladiti se.
Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja,
stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.
U Srbiji je danas na snazi crveni meteo alarm, koji upozorava na ekstremno visoke temperature, u regionu istočne i jugoistočne Srbije, kao i u Pomoravlju i AP Kosovo i Metohija, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).
Mnogi od nas nemaju običaj da obraćaju pažnju na način na koji stavljaju čaše nakon pranja, ali postoji važan razlog zbog kojeg stručnjaci savetuju da ih nikada ne okrećete naopako.