Jednu GREŠKU kod kuvanja testenine svi prave: Uradite OVO i neće se slepiti, a biće ravnomerno SKUVANA!

Prema mišljenju engleskog proslavljenog kuvara Alda Cilija, koji je specijalizovan za italijansku kuhinju, iako spremanje testenine zvuči poprilično jednostavno ili bar tako mislimo, postoji mnogo grešaka koje pravimo kada je u pitanju ova hrana.

Foto: Bildagentur Zoonar GmbH/Shutterstock
Foto: Bildagentur Zoonar GmbH/Shutterstock
.

Aldo je objasnio da je prekuvavanje testenine najčešća greška s kojom se susreće, kako kod profesionalnih kuvara tako i kod amatera. Ali srećom postoji vrlo jednostavno rešenje.

„Mnogi restorani prekuvaju testeninu, pa je poslužuju takvu, a kuvanje ovog jela treba završiti u umaku“, kaže Aldo.

„Ako radite ovo jelo, skuvajte testeninu dva minuta manje, zatim je dodajte u umak s vodom u kojoj ste ju spremali i završite njeno kuvanje u umaku, kako bi imala priliku da upije sve ukuse, objašnjava Cili.

Aldo dodaje i da se kuvana testenina nikada ne sme ispirati pod hladnom vodom jer se tako ispire skrob.

Takođe, treba paziti na pravilanu razmeru testenine i vode kod kuvanja jer je to ključno za dobro kuvanu testeninu. Ona zahteva puno prostora da se proširi dok se kuva, pa je i veća posuda neophodna, što sprečava da se slepi u kipućoj vodi.

Ne treba zanemariti ni redovno mešanje kako bi se sve ravnomerno skuvalo, ali i izbegle grudvice, piše The Sun.