Aldo je objasnio da je prekuvavanje testenine najčešća greška s kojom se susreće, kako kod profesionalnih kuvara tako i kod amatera. Ali srećom postoji vrlo jednostavno rešenje.

„Mnogi restorani prekuvaju testeninu, pa je poslužuju takvu, a kuvanje ovog jela treba završiti u umaku“, kaže Aldo.

„Ako radite ovo jelo, skuvajte testeninu dva minuta manje, zatim je dodajte u umak s vodom u kojoj ste ju spremali i završite njeno kuvanje u umaku, kako bi imala priliku da upije sve ukuse, objašnjava Cili.

Aldo dodaje i da se kuvana testenina nikada ne sme ispirati pod hladnom vodom jer se tako ispire skrob.

Takođe, treba paziti na pravilanu razmeru testenine i vode kod kuvanja jer je to ključno za dobro kuvanu testeninu. Ona zahteva puno prostora da se proširi dok se kuva, pa je i veća posuda neophodna, što sprečava da se slepi u kipućoj vodi.

Ne treba zanemariti ni redovno mešanje kako bi se sve ravnomerno skuvalo, ali i izbegle grudvice, piše The Sun.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.