Potrebno je:

20 g kvasca

2-3 jajeta

100 g putera

250 g mlakog mleka

korica limuna

2 kašike šećera, malo soli

4 kašike džema

100 g suvog groždja

Kiflice, foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Staviti brašno,kvasac. jaja, razmekšan puter, mleko, koricu limuna, suvo grožđe šećer i so i zamesiti glatko testo. Ostaviti da naraste, premesiti, a potom ostaviti da naraste još jedanput.

Istresti na sto i razviti tako da testo bude tanko i okruglo oko pola centimetra, zatim podeliti na 4 dela u obliku trougla. U svaki trougao staviti džem i uviti kiflu. Četiri kifle poređati u podmazan pleh ostaviti da poraste, premazati žumancetom i peći na 200 stepeni oko 40 minuta. Možete posuti šećerom u prahu.

Izvor: Bakina kuhinja

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.