Idealno za vrućine: Riblji namaz sa bademom

Umesto kupovnih pašteta i drugih prerađevina, pripremite domaći namaz idealan za sendviče i lake obroke!

Sastojci:

1 konzerva tunjevine (oceđene mase 180 grama)
1 manji crveni luk
100 grama pečenih badema
2 tvrdo kuvana žumanca
4 kisela krastavca
1 kašičica Worcester sosa
kap-dve Tabasco sosa
75 ml majoneza
sol i biber

Priprema:

Blenderom sameljite pečene bademe, a tunjevinu dobro ocedite od salamure ili ulja iz konzerve.Od luka nasckanog na komade i kiselih krastavaca napravite pastu, pa dodajte ocđenoj tunjevini, kuvanim žumancima i bademima. U smesu dodajte majonez i lagano dodajte Worcester i Tabasco sos. Posolite i pobiberite po želji. Isprobavajte paštetu nakon dodavanja svake namirnice i prilagodite ukuse svojim individualnim željama. Za bolji ukus, ohladite u frižideru nekoliko sati pre služenja.

Izvor: Pun kufer