Gvinet Paltrou tvrdi da LJUBAV NA USTA ULAZI: Isprobajte glumičin recept za FRITATU, koja joj je pomogla da zavede svog sadašnjeg supruga!

Gvinet Paltrou, osim što je poznata po svojim sjajnim ulogama, prepoznatljiva je i po zavidnoj liniji, a po svemu sudeći i sjajno kuva!

Foto: Profimedia/Picture supplied by Ferrari
Foto: Profimedia/Picture supplied by Ferrari
.

Naime, glumica je spremala omiljeni obrok svog supruga, za koji kaže da joj je bio tajno oružje, što dalje samo potvrđuje onu staru izreku da ljubav na usta ulazi!

Ovaj ukusni recept je osmislila kreativna glumica, a za njega je potreban luk, zeleno povrće i, naravno, jaja. Sve ostalo je samo plus koji će dodatno da razigra vaše jelo!

Fritata Gvinet Paltrou

Potrebno je:

- 2 kašičice maslaca

- 1 manja glavica luka

- 1 veliki crveni krompir

- 6 trakica slanine

- 230 g spanaća

- 6 jaja

- so

- sveže mleveni crni biber

Priprema:

Zagrejte tiganj na srednje niskoj temperaturi i otopite maslac. Zatim dodajte luk i pustite da lagano kuva dok se ne karamelizuje, oko 35 minuta.

Dok se luk karamelizuje, u loncu zakuvajte vodu. Dodajte veliki prstohvat soli zajedno s krompirom i kuvajte sve dok ne postane mekan kada ga dodirnete viljuškom. Zatim ocedite i ostavite sa strane.

U drugom tiganju popržite ćureću slaninu dok ne postane hrskava, pa je ostavite sa strane. Kad se dovoljno ohladi naseckajte je na komade veličine zalogaja. Zagrejte rernu na 190°C. Dodajte krompir, slaninu i spanać u smesu luka. Dobro izmešajte i pustite da spanać lagano uvene. Dodajte razmućena jaja i pustite da se kuva par minuta, a zatim pecite u rerni oko 10 do 12 minuta. Izvadite iz posude, naseckajte i poslužite.

Izvor: Žena.blic