GREŠKE koje prave mnogi ljudi kada kisele krastavčiće: Zbog OVOGA nisu ukusni

Kada kiselite krastavčiće, obratite pažnju na sortu koju birate.

Foto: Tanechka/Shutterstock
Foto: Tanechka/Shutterstock
.

Domaćice već uveliko pripremaju zimnicu, a verujemo da će se, među raznim kiselim đakonijama, naći i krastavčići.

Oni su odličan dodatak najrazličitijim jelima, sjajni su i za sendviče, ali, sigurno ste primetili da postoji razlika između kupovnih i onih koje napravimo kod kuće. To je zato što retko ko uspe da "pogodi" meru da bi krastavčići poprimili prepoznatljiv ukus koji imaju oni kupovni.

Većina nas ne zna da postoji nekoliko grešaka koje pravimo u pripremi, a zbog kojih domaći krastavčići nemaju ukus koji bismo želeli da osetimo. Pre svega, važna je sorta krastavčića koju birate za pripremu.

Ukoliko planirate da ih kiselite onda je najbolje da birate one sa debljom korom, dužine do 10 cm i obratite pažnju na krupne "tačkice" na površini, jer je potrebno da ih imaju. Idealno bi bilo da, pre kupovine, isprobate krastavčić, jer ukoliko su gorki, nikako ne treba da ih uzmete.

Prilikom kiseljenja, obratite pažnju i na kvalitet vode. Koristite flaširanu ili filtriranu, a ukoliko niste u mogućnosti da vodu kupujete ili filtrirate, dobro bi bilo da onu sa česme prokuvate.

Takođe, izbegavajte jodiranu so i koristite krupnu. Krastavčiće, pre pripreme, potopite u vodu na nekoliko sati - to će ih učiniti čvršćim i ukusnijim. Nakon što ih stavite u tegle i sipate sve što je potrebno, nemojte da zaboravite da ih okrenete naopako preko noći, jer na taj način neće propustiti vazduh, piše 24 sedam.