Fenomenalna torta od jednog jajeta!

Jeftino, brzo, ukusno! Dovoljni razlozi da odmah pripremite ovu poslasticu!

Kora:

Sastojci:
- 1 jaje
- 1 šoljica šećera
- 1 šoljica mlevenih oraha
- 1 šoljica mleka
- ½ šoljica ulja
- 1 šoljica brašna
- 1 prašak za pecivo

Priprema:

Penasto umutite jaje i dodajte pola šoljice šećera, i nastavite da mutite dok ne dobijete gustu kremastu teksturu, potom dodajte mleko i mešajući postepeno dodajte ostatak šećera. Potom kašiko umešajte orahe i ulje, razradite i na kraju kašikom umešajte brašno pomešano s praškom za pecivo.

Tako pripremljenu smesu prelijte u pobrašnjeni i nauljen pleh. Pecite u rerni zagrejanoj na 170 stepeni oko 20 minuta.

Savet: Biskvit mora biti sočan stoga je važno da ga ne prepečete. Nakon 15 minuta pečenja slobodno čačkalicom proverite sredinu biskvita. Ukoliko na čačkalici ne ostaju tragovi smese, možete da ga izvadite iz rerne.

Fil:

Sastojci:
- 1 puding od vanile
- 3 dcl mleka
- 2 kašike šećera
- 150 gr putera

Priprema:

Odvojite 1 dcl mleka i u njega umešajte puding i šećer, ostatak mleka stavite u šerpu da provri. Smanjite vatru i u vrelo mleko polako mešajući dodajte pripremljeni puding.

Kada sve provri skinite s vatre i ostavite da se ohladi, pa potom umešajte puter i sve dobro razradite mikserom.

Na ohlađeni biskvit dodajte fil i posipajte rendanom čokoladom, mevenim orasima, slatkim od višanja, malina ili šumskog voća...

Izvor: Zadovoljna.hr

Pročitajte i: 

Napravite domaću Nutelu