Da li meso za kuvanje treba ubaciti U HLADNU ILI VRELU VODU? Zbog greške koju svi pravimo ono ispada MANJE UKUSNO I SOČNO

Mnogi od nas ne mogu ni da zamisle ručak bez mesa, a čak i kada ono nije glavno jelo, često se provuče kao jedan od sastojaka, pogotovo u čorbama ili supama.

Izvor: 24sedam.rs/Z.A.S.  |  
Ilustracija Foto: Zapylaiev Kostiantyn/Shutterstock
Ilustracija Foto: Zapylaiev Kostiantyn/Shutterstock
.

Svi obožavaju pečeno, ili prženo meso, mada ima i mnogo ljubitelja roštilja. Meso može da se pripremi na različite načine, ali se najređe priprema kuvano meso.

Razlog za to je što ono često bude suvo i bezukusno. Ipak, to ne mora da bude tako.

Ukoliko ste na režimu ishrane, ili jednostavno želite da jedete malo zdravije, slobodno se okrenite i kuvanom mesu, jer imamo odličan savet za njegovu pripremu. Naime, iskusne domaćice su otkrile kako se ono pravilno kuva, odnosno da li se stavlja u ključalu ili hladnu vodu.

Sve zavisi od toga šta želite da pripremite, jer od toga zavisi i temperatura vode, a da bi kuvano meso bilo sočno, obavezno se pridržavajte ovih saveta.

Ukoliko vam meso treba za salatu ili bilo koje drugo jelo (osim za čorbu i supu), onda ga obavezno kuvajte u ključaloj vodi. Kada se meso bude skuvalo, ostavite ga da se ohladi u bujonu (u vodi u kojoj se kuvalo), jer će tako biti mnogo sočnije i ukusnije. Ovo pravilo posebno važi za pileće meso.

U hladnoj vodi se jedino kuva meso za supu ili čorbu.