Cezar salata
Brzo, jednostavno i ukusno!
Sastojci
250 g piletine
2 parčeta tost hleba
2–3 čena belog luka
1 velika glavica hrskave zelene salate (ajsberg)
100 ml maslinovog ulja
sok od 1 limuna
2 kašike mlevenih badema so, biber
30 g parmezana u komadu
Priprema
1. Iseckati slaninu, propržiti je bez dodatka ulja i izvaditi na salvetu. Za krutone hleb iseći na kockice. Iseckati beli luk. Propržiti hleb i beli luk na masnoći od slaninice. Izvaditi takođe na salvetu da upije višak masnoće. Salatu oprati, očistiti i iscepkati.
2. Umutiti maslinovo ulje sa sokom od limuna i bademima. Posoliti i pobiberiti, pa time preliti salatu. Parmezan krupno narendati ili istrugati tanke listiće pomoću noža. Posuti salatu krutonima, slaninicom i parmezanom.