Brauni sa višnjama i orasima bez šećera i glutena: Božanstveni slatkiš koji ćete jesti bez griže savesti (RECEPT)

Brauni je ukusan i sočan čokoladni kolač koji mnogi obožavaju. Predlažemo vam da isprobate zdraviju varijantu bez šećera i glutena.

IlustracijaFoto: TatyanaNazatin/Shutterstock
IlustracijaFoto: TatyanaNazatin/Shutterstock
.

Sastojci:

Testo:

- 3 zrele banane

- 3 jajeta

- 40 g kakao praha

- 1 kašika ulja

- 100 g ovsenih pahuljica ili ovsenog brašna

- 1 kašičica esencije vanile

- 1 prašak za pecivo

Punjenje/preliv:

- 100 g seckane čokolade

- 150 g oceđenih višanja u sirupu

- 50 g oraha

Priprema:

- Banane izgnječite viljuškom pa dodajte jaja.

- Sve lepo umešajte da dobijete ujednačenu smesu.

- Dodajte kakao i ulje pa sve ponovo ujednačite.

- Dodajte samlevene ovsene pahuljice ili ovseno brašno. na kraju dodajte prašak za pecivo i aromu vanile.

- Izlijte smesu u kalup.

- U smesu zatim uronite kockice čokolade.

- Koristite onu bez šećera ukoliko vodite računa o unosu šećera.

- Zatim rasporedite oceđene višnje i seckane orahe.

- Stavite u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite pola sata.

Izvor: Stvar ukusa