Brauni sa višnjama i orasima bez šećera i glutena: Božanstveni slatkiš koji ćete jesti bez griže savesti (RECEPT)
Brauni je ukusan i sočan čokoladni kolač koji mnogi obožavaju. Predlažemo vam da isprobate zdraviju varijantu bez šećera i glutena.

Sastojci:
Testo:
- 3 zrele banane
- 3 jajeta
- 40 g kakao praha
- 1 kašika ulja
- 100 g ovsenih pahuljica ili ovsenog brašna
- 1 kašičica esencije vanile
- 1 prašak za pecivo
Punjenje/preliv:
- 100 g seckane čokolade
- 150 g oceđenih višanja u sirupu
- 50 g oraha
Priprema:
- Banane izgnječite viljuškom pa dodajte jaja.
- Sve lepo umešajte da dobijete ujednačenu smesu.
- Dodajte kakao i ulje pa sve ponovo ujednačite.
- Dodajte samlevene ovsene pahuljice ili ovseno brašno. na kraju dodajte prašak za pecivo i aromu vanile.
- Izlijte smesu u kalup.
- U smesu zatim uronite kockice čokolade.
- Koristite onu bez šećera ukoliko vodite računa o unosu šećera.
- Zatim rasporedite oceđene višnje i seckane orahe.
- Stavite u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite pola sata.
Izvor: Stvar ukusa