Bakina zimnica iz rerne: Ukusna cepkana paprika sa belim lukom
Recept za sve domaćice koje su ovog vikenda odlučile da zamirišu dom paprikom!
Pocepana paprika, foto: Bakina kuhinja
13.10.2019.|09:12
Podeli:
Potrebno je:
5 kg paprike
5 kašika alkoholnog sirćeta
kašika soli morske
glavica belog luka
celerov list
100 ml ulja
Priprema
Papriku ispeći na plotni očistiti je i izvaditi joj semenke. Zatim je pocepati i staviti u cediljku da se ocedi najmanje jedan sat, a najbolje da prenoći. U šerpu sipati ulje dodati pocepanu papriku i so.
Staviti u rernu ili na plotnu i pržiti oko sat vremena, a pred kraj dodati sirće, celer i beli luk na krupno sečen. Pakovati u tegle i dobro zatvoriti metalnim poklopcima. Tegle staviti u rernu na 90 stepeni, 90 minuta. Tu ih ostaviti do sutra da se ohlade pa ih složiti u police sa ostalom zimnicom.
Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja,
stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.
Treća sezona "MasterChefa Srbija" bliži se kraju i uskoro dobijamo pet najboljih i onih koji su ozbiljni kandidati za laskavu titulu "MasterChefa Srbija", ali i nagradu od 50 hiljada evra.
Ovog utorka, 17. juna, Vodolije su rešene da isteraju nešto do kraja, dok će Škorpijama biti teško da procene da li je osoba sa kojom danas doleze u kontakt iskrena ili ne!