Stavila je slaninu u kalup za mafin i dobila najbolji doručak IKADA
Napravite jednom doručak na ovaj način i nećete prestati ovako da ga pravite!
Potrebni su vam:
Listovi slanine
Jaja
Kačkavalj, čedar, koziji sir - zavisi šta volite i šta imate u frižideru
Začini, takođe po ukusu: peršun, bosiljak, vlasac...
Priprema:
U zavisnosti koliko "mafina" želite da napravite toliko vam treba listova slanine i jaja.
Prvo na laganoj vatri prepržite slaninu dok s obe strane ne postane rumena, ali ne treba da bude hrskava.
Kada porumeni stavite je na ubrus i ostavite da se ohladi.
Zagrejte rernu na 200 stepeni.
U kalupe za mafine stavite slaninu tako što ćete obaviti ivice kalupa, a na kraju odlomiti jedan deo i staviti na dno.
U njega ubacite jedno jaje, preko njega pospite sir po želji, a preko sira začin po želji.
Pecite oko 15 minuta.
Polako izvadite svoj doručak iz svakog kalupa.
Ukoliko vam neki deo nije jasan pogledajte korak po korak u ovom videu: