Stavila je slaninu u kalup za mafin i dobila najbolji doručak IKADA

Napravite jednom doručak na ovaj način i nećete prestati ovako da ga pravite!

.

Potrebni su vam:

Listovi slanine

Jaja

Kačkavalj, čedar, koziji sir - zavisi šta volite i šta imate u frižideru

Začini, takođe po ukusu: peršun, bosiljak, vlasac...

Priprema:

U zavisnosti koliko "mafina" želite da napravite toliko vam treba listova slanine i jaja.

Prvo na laganoj vatri prepržite slaninu dok s obe strane ne postane rumena, ali ne treba da bude hrskava.

Kada porumeni stavite je na ubrus i ostavite da se ohladi.

Zagrejte rernu na 200 stepeni.

U kalupe za mafine stavite slaninu tako što ćete obaviti ivice kalupa, a na kraju odlomiti jedan deo i staviti na dno.

U njega ubacite jedno jaje, preko njega pospite sir po želji, a preko sira začin po želji.

Pecite oko 15 minuta.

Polako izvadite svoj doručak iz svakog kalupa.

Ukoliko vam neki deo nije jasan pogledajte korak po korak u ovom videu: