Želite da vam HRANA BUDE UKUSNA kao u RESTORANU? Primenite samo ovaj TRIK, jer nema veze sa načinom kuvanja

Retka su topla kuvana jela koja imaju bolji ukus kada su hladna.

hrana, foto: Depositphotos/jolopes
hrana, foto: Depositphotos/jolopes
.

Upravo zato, većinu hrane dobri restorani poslužuju na toplim tanjirima. Razlog za to, vrlo je jednostavan: topli tanjiri duže održavaju toplinu vaše hrane, pa ona zbog toga ima bolji ukus.

Poslužite se i vi tim trikom. Neposredno pre posluživanja jela stavite tanjir pod mlaz vruće vode, obrišite ga i na njega stavite pripremljeni obrok. Tanjire možete nakratko zagrejati i u običnoj ili mikrotalasnoj pećnici. Primetićete razliku, piše tuzlanski.ba.

Ako planirate da poslužite hladnom voćnom salatom, sladoledom ii nekim sličnim hladnim dezertom, neposredno pre posluživanja tanjir ili činiju stavite nakratko u zamrzivač. Na taj način sprečićete topljenje omiljenog ledenog jela.