Ništa lepše i lakše od rolnica sa jabukama

Ili kako jabuke pretvoriti u jednu divnu poslasticu.

Predivne rolnice, foto: Bakina kuhinja
Predivne rolnice, foto: Bakina kuhinja
.

Potrebno je:

1/2 kg gotovih tankih kora

3 veće jabuke prokisle

100 gr suvog groždja

cimeta

100 gr ml. oraha

200 gr šećera

1 vanilin šećer

1/2 soka limuna i narandže

ulje

Priprema:

Jabuke izrendati dodati orahe, cimet, suvo groždje i po želji šećer . Sve dobro izmešati. Koru tanku raširiti na sto pa je pouljiti, dodati drugi koru preko nje i nji pouljiti.

Na dno kore po širini staviti nekoliko kašika jabuka pa uviti u rolnicu. Redjati u podmazanan pleh Rolnice iseći oštrim nožem ili makazama.

Premazati uljem pa peći na 2000 stepeni C oko 30 min da lepo porumene. Dok se peku u šerpu sipati šećer dodati vanilin šećer i kolutove limuna i narandže. Skuvati gust sirup pa ohladiti.

Čim se rolnice zarumene izvaditi iz rerne i preliti sirupom i ostaviti da upiju. Servirati potpuno hladne.

.

Izvor: Bakina kuhinja