Ručak za pola sata: Zapečene makarone u sosu od jaja, jogurta, pavlake i mleka
Brzi ručak koji mnogi vole.
Sastojci:
3 jajeta
1 kašičica soli
1 čaša (180 ml) kisele pavlake
450 ml jogurta
450 ml mleka
50 ml ulja
300 g testenine
po želji kačkavalj
Priprema:
Umutite jaja sa malo soli. Zatim dodajte kiselu pavlaku i mutite dok se sve lepo ne sjedini. U smesu dodajte jogurt i mleko, nastavite sa mućenjem. Na kraju dodajte ulje. Testeninu dodajte u pripremljenu smesu. Testeninu možete odabrati po vašolj želji. Sipajte u podmazanu vatrostalnu posudu za pečenje. Ostavite 10-15 minuta da odstoji. Vatrostalnu posudu prekrijte aluminijumskom folijom koju treba da izbušite na nekoliko mesta. Pecite na 180 stepeni Celzijusovih i to 35-45 minuta. Poslednjih 10-15 minuta sklonite foliju da bi se jelo lepo zapeklo i dobilo lepu zlatno žutu boju. Secite na kocke i obilno "začinite" reanim kačkavaljem i origanom po želji.
Izvor: stvarukusa