Uz jednu malu izmenu u pripremi, palačinke će biti mekše, vazdušastije i mnogo ukusnije!

Palačinke su jedan od najčešće pripremanih deserata, brzo su gotove i smesu je vrlo jednostavno napraviti. Ipak, mnogima se dogodi da im palačinke ispadnu žilave, ali uz trik koji vam otkrivamo to se više nikada neće dogoditi.

fine, mekane, vazdušaste, foto: Depositphotos/Rawlik
fine, mekane, vazdušaste, foto: Depositphotos/Rawlik
.

U receptu prema kojem većina nas radi smesu za palačinke piše da se jaja stavljaju cela u smesu, ali ako razdvojite belance i žumance dobićete mekanije i laganije palačinke.

Postupak:

1. Napravite smesu za palačinke kao i inače, samo sa sitnom izmenom tako da belanca odvojite od žumanaca koje umutite u smesu, a belanca stavite na stranu.

2. Kada ste u smesu stavili sve sastojke (osim belanaca) i dobro ih promešali, od belanaca napravite mekše tučeni sneg (niti mekani niti čvrsti) te ga dodajte smesi.

3. Sneg zatim vrlo nežno umešajte u smesu, najbolje mikserom. Sneg od belanaca palačinkama će dati penastu strukturu, predivnu mekoću i lakoću. Čak i kada se ohlade i odstoje, ovako pripremljene palačinke neće izgubiti mekoću, odnosno neće postati žilave.

Izvor: novosti