Lagan ručak za ovaj vreli letnji dan: Punjene paprike sa sirom i belim lukom!

Savršenstvo ukusa, aktivira sva čula!

Ukusnije od ovog ne može!, foto: Bakina kuhinja
Ukusnije od ovog ne može!, foto: Bakina kuhinja
.

Potrebno je:

- 6-8 paprika
- 250 g sira
- 3 jaja
- 2 pune kašike griza
- soli
- bibera
- beli luk
- ulje
- peršunov list
- mirođija po želji

Priprema:

Sir izdrobiti, dodati jaja, griz, peršun, biber po želji, soli i belog luka u granulama dve kašičice. po želji seckanu mirođiju. Sve izjednačiti. Paprikama izvaditi seme pa ih napuniti nadevom ne sasvim do vrha. Zatvarati tanjim kriškama paradajza. Ostatak paradajza naseckati. Tepsiju podmazati uljem poređati paprike okrenute na gore. Lepo ih premazati uljem i peći oko 50 minuta do sat vremena na 220 stepeni C da zarumene. Uz papriku možete dodati i pečen krompir.

Prijatno!