A kad ćemo da pravimo pitu sa trešnjama ako ne sada

Sad je vreme trešanja. Ukusne su, zdrave, okrepljujuće... pa hajde da sa njima napravimo omiljenu poslasticu.

Prelepa pita sa trešnjama, foto: Bakina kuhinja
Prelepa pita sa trešnjama, foto: Bakina kuhinja
.

Potrebno:

tanke kore

2 jajeta

2-4 kašike griza

50 ml ulja

1/2 jogurta

500 gr trešanja

1 kašika šećera

malo cimeta

1 vanilin šećer

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom dodati griz za praškom za pecivo ulje i sve dobro izmešati.

U tršnje dodati vanilin šećer i malo cimeta i to dobro izjednačiti.

Raširiti jednu koru i premazati jajima , na dno poredjati višnje saviti ivice i urolovati. Redjati u podmazan pleh .

Preliti sa ostatkom fila preko kora.

Peći na 190 stepeni C oko 40-45 min.

.

Izvor. Bakina kuhinja