Ne treba vam bure: Ukiselite kupus u kesi
Ako nemate mogućnosti da kiselite kupus na klasičan način, isprobajte baka Jelin recept.
Potrebno je:
nekoliko zdravih glavica kupusa
soli
kese za zamrzivač
rende za kupus
nož
Priprema:
Kupus očistiti i izrendati posoliti po ukusu i malo rukama izgnječiti par put. Dobro izjednačiti.
Puniti kese za zamrzivač ostavljajući prostora u kesi za3 prsta. Zavariti kese izbosti ih na nekoliko mesta sa jedne i druge strane .
Redjati u manje bure staviti odozgo rešetkast priitiskač i nešto teško može kesa sa vodom zavarena ili neka flaša ili ako imate kamen beluta.
Naliti hladnom vodom samo da kupus ogrezne. Dobro zatvoriti i ostaviti 10 dana na toplom. Povremeno pogledati da se petiskač nije nakrenuo.
Posle 10 dana otvoriti i probati ....fantastično miriše..
Vreme je za jedan dobar podvarak... Prijatno!
Izvor: bakina kuhinja