Ne treba vam bure: Ukiselite kupus u kesi

Ako nemate mogućnosti da kiselite kupus na klasičan način, isprobajte baka Jelin recept.

Kiseli kupus, foto: Bakina kuhinja
Kiseli kupus, foto: Bakina kuhinja
.

Potrebno je:

nekoliko zdravih glavica kupusa

soli

kese za zamrzivač

rende za kupus

nož

Priprema:

Kupus očistiti i izrendati posoliti po ukusu i malo rukama izgnječiti par put. Dobro izjednačiti.

Puniti kese za zamrzivač ostavljajući prostora u kesi za3 prsta. Zavariti kese izbosti ih na nekoliko mesta sa jedne i druge strane .

Redjati u manje bure staviti odozgo rešetkast priitiskač i nešto teško može kesa sa vodom zavarena ili neka flaša ili ako imate kamen beluta.

Naliti hladnom vodom samo da kupus ogrezne. Dobro zatvoriti i ostaviti 10 dana na toplom. Povremeno pogledati da se petiskač nije nakrenuo.

Posle 10 dana otvoriti i probati ....fantastično miriše..

Vreme je za jedan dobar podvarak... Prijatno!

.

Izvor: bakina kuhinja