Moćna i ukusna: Bakina posna pita od praziluka sa samo jednom korom

Ovaj recept je toliko jednostavan i može biti savršeno rešenje za dopunu slavskog obroka, ali i odličan izbor za doručak ili večeru.

Prste da poližeš, foto: Bakina kuhinja
Prste da poližeš, foto: Bakina kuhinja
.

Potrebno je:

500 gr tankih kora;

1 veći praziluk;

1 krompir;

ulje, so biber;

kisela voda.

Priprema je vrlo jednostavna, foto: Bakina kuhinja
Priprema je vrlo jednostavna, foto: Bakina kuhinja
.

Na ulju propržiti na kolutove seckan praziluk. Dodati narendan krompir. Na kraju dodati so i biber.

Jednu koru raširiti na sto pa je poprskati kiselom vodomi rasporediti nadevom i uviti u rolnicu. Ređati u podmazan pleh.

Peći na 200 stepeni oko 30-40 minuta.