Za ljubitelje kokos kuglica, evo predivnog recepta: Rafaelo torta na Bakin način

Razveselite svoje goste ovom sjajnom poslasticom koja skriva iznenađenje.

Rafaelo torta, foto: Bakina kuhinja
Rafaelo torta, foto: Bakina kuhinja
.

Naizgled obična torta punjena kuglicama od kokosa, najpre će vas iznenaditi, a zatim u potpunosti osvojiti. Torta je idealna za sve prilike i praznike i sigurno nećete pogrešiti ako je napravite, jer će vam pružiti potpun užitak u svakom zalogaju.

Potrebno je:

100 ml. vode
150 gr. margarina
150 gr šećera
6 jaja
6 kašika šećera
150 gr. kokosa
200 gr slatke pavlake
200 gr šlaga
200gr. mleka u prahu
2 kašike kakao
6 kašika brašna
1/2 praška za pecivo
50 ml. ulja

Priprema:

Vodu stavimo u šerpu dodamo šećer i margarin i stavimo da provri, kad provri dodamo kokos i mleko u prahu izmešamo i ostavimo da se ohladi. Kad se ohladi pravimo kuglice i njih stavimo 2 sata u zamrzivač. Umutimo jaja sa 6 kašika šećera dodamo brašno i prašak za pecivo ulje i izmešamo.

Podelimo na pola. U jedno dodamo kakao. Tepsiju obložimo pek papirom pa sipamo najpre svetli deo, a zatim tamni preko i poravnamo. U krug poredjamo kuglice kokosa kao i po sredini praveći mali razmak i pritisnemo ih da propadnu kroz testo. Pečemo na 200 stepeni C oko 30 min. Tortu ohladimo dobro, umutimo slatku pavlaku i šlag izmešamo i filujemo našu tortu i ukrasimo je špricom po želji. Ostavimo da se dobro ohladi i sečemo. Fantastičnog ukusa i prelepo dekorativno izgleda...

.

Izvor: bakina kuhinja